El president del Grup Municipal de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha estat dels primers a reaccionar a l’exclusiva del diari ‘Ara’, que situa un militant d’ERC de l’Anoia com a responsable de l’encartellada contra Ernest Maragall a les portes de la campanya electoral de les municipals del 2023, vinculant-lo amb l’Alzheimer i amb el seu germà, Pasqual Maragall. Trias, en una entrevista a TV3, ha dit que “això s’haurà de demostrar i veure què ha passat”, però ha sentenciat que “jugar amb notícies mèdiques és molt greu”.

Trias ha recordat que “jo he viscut notícies així en carn pròpia”, quan van difondre —falsament— que l’exalcalde pateix de Parkinson i s’ha preguntat: “La gent que ho fa… per què ho fa? Perquè et fotran”. Tot i mantenir-se prudent perquè encara “s’ha de demostrar” l’autoria de l’encartellada, Xavier Trias ha admès que “si això et passa a casa teva, vas calent”.

En l’entrevista a TV3, Xavier Trias també ha confirmat el que ja va insinuar al darrer ‘bàsics’ de betevé d’aquesta temporada, que s’acomiadarà de l’Ajuntament i de la política activa en el plenari del mes de juliol, marcat per al dia 26 d’aquest mes.