Daniel Sirera Jocs Olímpics 2040 Barcelona
Foto: Aina Martí (ACN)

(ACN) El president del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha demanat a l’alcalde, Jaume Collboni, que comenci “tots els tràmits necessaris” perquè Barcelona torni a acollir uns jocs olímpics el 2040. El líder del PP assegura que la capital catalana “està preparada” per repetir seu com París, Londres o Los Angeles —tres vegades— o Tòquio i Atenes —dues vegades”.

L’endemà de la clausura dels jocs de París, el PP recorda que si bé sembla que la decisió del Comitè Olímpic Internacional (COI) pel 2036 està clara i serà un país asiàtic, el 2040 hi ha una “gran incògnita”.

Transformació urbanística de la ciutat

Sirera creu que ser seu dels JJOO 2040 és una “gran oportunitat per impulsar novament la ciutat i la seva àrea metropolitana”. “Podria suposar acabar definitivament amb la transformació de la Sagrera, la plaça de les Glòries o l’ampliació de l’aeroport, així com la millora d’infraestructures a tots els districtes o la rehabilitació d’edificis antics”, afirma i recorda que els jocs del 92 van servir per transformar urbanísticament la ciutat.

Amb tot, reconeix que la seguretat de la ciutat també s’hauria de reforçar per poder celebrar un esdeveniment massiu com uns jocs olímpics i proposa que la policia espanyola i la Guàrdia Civil s’incorporin al patrullatge ordinari de la ciutat.

Rebuda dels atletes amb medalla olímpica

Sirera també ha sol·licitat a l’Ajuntament que “rebi tots els atletes amb medalla olímpica nascuts a Barcelona o vinculats amb la ciutat”, com ara les jugadores de waterpolo del club natació ​​Sant Andreu, els jugadors de futbol del Barça i l’Espanyol, les nedadores artístiques del club natació ​​Kallipolis i els jugadors d’handbol també del Futbol Club Barcelona.