compareixença Rull parlament
Foto: Marta Sierra (ACN)

(ACN) El president del Parlament, Josep Rull, ha decidit no proposar cap candidat a la investidura i ha convocat un “acte equivalent” en forma ple específic per al pròxim dimecres, 26 de juny. Concretament, la resolució que dictarà Rull “constatarà que no li ha estat possible proposar al ple de la cambra un candidat per ser investit president o presidenta de la Generalitat” i “donarà compte d’aquesta circumstància a l’efecte de l’inici del còmput de dos mesos”.

Durant la seva breu declaració institucional, el president de la cambra catalana ha constatat que, un cop feta la ronda de consultes, “cap candidat ha mostrat la voluntat de sotmetre’s a una investidura en els 10 primers dies”. No obstant això, ha afegit, tant el PSC com Junts, han traslladat que els seus respectius candidats, Salvador Illa i Carles Puigdemont, “han expressat la voluntat de proposar un candidat a la investidura en el transcurs dels dos pròxims mesos i explorar les possibilitats d’arribar a acords”.

Rull s’ha mostrat “convençut de construir consensos”

Amb la posada en marxa del compte enrere, els partits tindran fins al 25 d’agost per investir un president de la Generalitat. Si cap candidat assoleix els vots necessaris, es convocaran automàticament eleccions a la primera quinzena d’octubre.

Rull ha confiat en la “capacitat de construir consensos, ponts i diàleg dels grups per evitar la repetició electoral. “Els dos mesos que determina l’Estatut fineixen el pròxim dia 26 d’agost. Serà fins al 26 d’agost que hi haurà possibilitat d’articular i construir aquestes majories”, ha assegurat Josep Rull.