El primer ha estat Lluís Rabell, i després puntualmet han anat arribat d'un en un la resta de candidats. L'excepció, Antonio Baños, que ha fet tard. Una espera que ha motivat algunes bromes i que Arrimadas ha aprofitat per repassar l'agenda del matí. Els sis candidats presents han baixat a l'escenari i finalment ha arribat el setè model per a la foto. Després d'alguna dificultat per encabir-los tots dins el marc, ha arribat la instantània definitiva. PEDRO MADUEÑO, fotoperiodista de 'La Vanguardia' "Buscava la simbologia d'un nou marc de relació entre Catalunya i Espanya." La següent imatge, ben a prop. Els candidats han arribat a peu fins a les quatre columnes, tot i que no és la foto que inicialment perseguia el diari. JOAN SÁNCHEZ, responsable de fotografia d''El País' "Haviem triat inicialment el pont d'Europa, que per problemes tècnics no s'ha pogut dur a terme i teniem un pla B, que són aquestes columnes que simbolitzen les quatre barres, i aquí l'hem fet." També està carregada de simbolisme la tercera localització del dia. En aquest cas, els set caps de llista sobre una via de tren quiets amb la mirada al davant i al darrere... I un cop s'ha enllestit la foto d''El País' ens han deixat aquesta altra imatge... caminant en fila per la via.

La gira fotogràfica dels set candidats del 27-S ha començat passades les 10 del matí al MNAC. Antonio Baños, el de la CUP, ha fet tard i ha fet esperar tota la resta més de mitja hora. Un retard que ha motivat força comentaris i bromes entre alguns dels altres caps de llista. La següent cita no era gaire lluny d’allà i els candidats només han hagut de baixar les escales de Montjuïc fins a situar-se davant les columnes de Puig i Cadafalch. La primera intenció dels fotògrafs d”El País’ era dur-los al pont d’Europa, el que comunica amb les terminals de creuers del port, però hi han renunciat davant la impossibilitat de tallar-lo al trànsit.

En tot cas, els caps de llista han baixat al Morrot per fer-se la foto d”El Periódico’ sobre les vies de la línia ferroviària de mercaderies, en una imatge igualment al·legòrica al futur del país. El recorregut dels set candidats ha acabat al Parlament de Catalunya, on han pres les seves fotografies ‘El Punt Avui’ i l’agència Efe.