L’alcalde, Jaume Collboni, i la consellera d’Interior, Núria Parlon, s’han reunit per primer cop per abordar les qüestions clau de la seguretat a Barcelona. La trobada ha permès millorar la coordinació de Mossos i Guàrdia Urbana, amb 120 agents que investigaran multireincidència i la lluita contra els narcopisos. A més, els dos cossos policials compartiran imatges i dades biomètriques per accelerar les identificacions.

Control de les armes blanques

En un moment de preocupació per l’augment d’armes blanques, l’alcalde i la consellera han estat contundents. “No permetrem que es normalitzi la tinença d’armes blanques”, ha dit Collboni, en la línia del que ja va avançar fa unes setmanes. Parlon ha conclòs: “No pots anar pel carrer amb una arma blanca a sobre, no és normal ni correcte”.

A les portes de les Festes de la Mercè, és evident que la tinença d’armes blanques preocupa a les dues administracions. El tinent d’alcalde de Seguretat, Prevenció, Convivència i Règim Interior, Albert Batlle ha detallat que hi haurà presencia policial continuada als punts de màxima afluència, en un dispositiu de 2.550 efectius en què es faran controls amb pales detectores de metalls.

En la intervenció des de l’Ajuntament, Collboni ha assegurat que les polítiques de seguretat són prioritàries i que la reunió pot suposar “un punt d’inflexió” per combatre fenòmens com la multireincidència, que ha qualificat de “punt negre”. I, de nou, ha demanat més recursos per accelerar els processos judicials i una reforma legal.

A la compareixença, la consellera d’Interior ha subratllat també la millora de les dades delinqüencials a Barcelona, amb una davallada de la criminalitat i un descens dels robatoris a la ciutat aquest 2024. Parlon ha destacat la importància de millorar la coordinació i la col·laboració policial.

Batlle, Trapero i Velázquez, també a la reunió

A la reunió també hi han assistit el tinent d’alcalde de Seguretat, Prevenció, Convivència i Règim Interior, Albert Batlle; el director general de la Policia, Josep Lluís Trapero; el cap de la Guàrdia Urbana i intendent major Pedro Velázquez, i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius.

reunio jaume collboni nuria parlon seguretat barcelona