Vols saber com queden els resultats de les eleccions europees 2024 a Barcelona per districtes? En aquesta pàgina t’oferim els gràfics del 9-J, que s’aniran actualitzant mentre avança l’escrutini dels comicis al Parlament Europeu. Hi ha una visualització per a cada districte: l’Eixample, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Gràcia, Sarrià – Sant Gervasi, les Corts, Ciutat Vella, Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc.

Navega per consultar els resultats de les eleccions europees 2024 al districte que més t’interessi!

Resultats de les europees 2024 per districtes

Resultats de les eleccions europees 2024 a l’Eixample

Al districte de l’Eixample, el PSC pren el primer lloc a Junts amb una victòria còmoda. ERC passa de segon a tercer lloc i queda pràcticament empatada a vots amb el PP, que puja més de vuit punts. Podem i Comuns també obtenen resultats similars, amb uns 6.000 vots cadascun.

Resultats de les eleccions europees 2024 a Nou Barris

El PSC arrasa a Nou Barris, amb prop d’un 40 % dels vots. El PP hi puja prop de 10 punts respecte dels darrers comicis europeus i queda en segon lloc, tot i que a més de 20 punts de distància dels socialistes. ERC passa de segona a tercera força i Vox queda quart, al davant de Junts. En aquest districte, S’ha Acabat la Festa ha obtingut el millor resultat (2,7 %).

Resultats de les eleccions europees 2024 a Sant Andreu

El PSC guanya a Sant Andreu, on obté gairebé 10 punts més que en les eleccions europees del 2019. Esquerra Republicana perd més de sis punts, però queda en segon lloc, al davant del PP, que passa de cinquena a tercera força en aquest districte. Junts cau 10 punts i queda en la quarta posició.

Resultats de les eleccions europees 2024 a Sant Martí

El PSC puja prop de 10 punts a Sant Martí i guanya amb comoditat, amb més del doble de suports que ERC, que és segona força. El PP puja més de vuit punts i queda en tercer lloc, al davant de Junts, que perd gairebé 10 punts. Sant Martí és un dels districte barcelonins on l’agrupació d’electors S’ha Acabat la Festa obté un 2,22 % dels vots.

Resultats de les eleccions europees 2024 a Gràcia

El PSC és la força més votada a Gràcia, tot i que és el districte on ha obtingut un percentatge més baix de vots: no arriba al 25 %. Junts, que fa cinc anys va ser el clar guanyador a Gràcia, baixa prop de 14 punts i queda ara en segon lloc. Esquerra Republicana passa de segona a tercera força.

Resultats de les eleccions europees 2024 a Sarrià – Sant Gervasi

Sarrià – Sant Gervasi és l’únic districte on no guanya el PSC. La formació més votada és el Partit Popular, que es dispara prop de 17 punts en comparació amb els resultats de fa cinc anys. Junts, que en els darrers comicis va quedar primer, passa al segon lloc en perdre més d’11 punts. Els socialistes queden tercers i pugen més de sis punts. L’agrupació d’electors S’ha Acabat la Festa ha obtingut prop de 1.500 vots en aquest districte (2,53 %).

Resultats de les eleccions europees 2024 a les Corts

El PSC s’imposa a les Corts, seguit de prop pel Partit Popular, que es dispara més de 12 punts i passa de quarta a segona força en aquest districte. Junts, que hi va guanyar fa cinc anys en les darreres eleccions europees, perd més d’11 punts i queda en tercer lloc. Podem i Sumar pràcticament empaten a vots a les Corts.

Resultats de les eleccions europees 2024 a Ciutat Vella

A Ciutat Vella, el PSC s’imposa amb molta comoditat: es dispara prop d’11 punts i obté més del doble de suports que ERC, que queda en segon lloc. Junts passa de segona a tercera força i Podem manté la quarta plaça, seguit de Comuns Sumar. El PP és la sisena força. Ciutat Vella és el districte on PACMA ha obtingut un percentatge més alt de vots, amb un 1,81 %.

Resultats de les eleccions europees 2024 a Horta-Guinardó

El PSC s’imposa amb claredat a Horta-Guinardó, amb més del doble de suports que Esquerra Republicana, que és la segona força al districte. El PP passa al davant de Junts, que baixa del primer al quart lloc. Podem queda al davant de Comuns Sumar.

Resultats de les eleccions europees 2024 a Sants-Montjuïc

El PSC puja més de 10 punts i dues posicions en aquest districte, on Junts perd més d’un 11 % dels suports i baixa del primer al tercer lloc. ERC manté la segona plaça, però baixa prop de set punts. La candidatura de S’ha Acabat la Festa obté prop de 1.000 vots a Sants-Montjuïc.

Uns resultats força diferents als d’anteriors comicis

Els resultats de les eleccions europees 2024 a Barcelona són molt diferents de les de les anteriors eleccions europees, el 2019, en un context en què Junts, amb Carles Puigdemont al capdavant, va aconseguir la victòria i, de retruc, la immunitat pròpia dels europarlamentaris. El PSC va quedar segon. El mapa també varia substancialment si el comparem amb el que va resultar de les eleccions catalanes, fa menys d’un mes. El vermell també es va imposar, però Junts va vèncer a les Corts, l’Eixample i Gràcia. En vots el PSC va guanyar, però amb una diferència menor que en aquestes europees.