La rehabilitació de l’emblemàtic Teatre Arnau, a l’avinguda del Paral·lel, que ha estat reivindicada en nombroses ocasions, finalment arribarà el primer trimestre del 2025. Així ho ha anunciat l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en una roda de premsa a El Molino, en què ha dit que preveu que es pugui posar en marxa l’any 2027 com a molt tard.

El Teatre Arnau fa 20 anys que no s’obre al públic i que acumula pols, sense que fins ara hi hagi hagut cap data sobre l’inici de les obres. Segons ha dit Collboni, els treballs tindran una durada de dos o tres anys i l’objectiu és arribar al 2026 o 2027 amb el Teatre Arnau reconstruït i en ple funcionament.

reforma teatre Arnau

“Un triangle públic virtuós” al Paral·lel

Collboni ha explicat que la reobertura del Teatre Arnau culminarà la reactivació de la part baixa del Paral·lel, “amb un triangle públic virtuós” format per El Molino, el Teatre Arnau i la sala Paral·lel 62″. L’alcalde ha assegurat que les xifres d’espectadors de la temporada 2023-2024, quan es van superar per primera vegada els tres milions, demostren que “calen nous espais per a les arts escèniques, sobretot al centre de la ciutat”.

Esperança d’un teatre amb veu veïnal

Durant els anys d’espera per la rehabilitació, la xarxa veïnal i cultural dels barris que toquen al Paral·lel ha estat dissenyant una programació sota el segell d’Arnau Itinerant. Entre les associacions que hi participen hi ha la xarxa Cooperasec. Un dels seus membres, Xavi Latorre, explica que quan el teatre estigui llest els agradaria que el col·lectiu pugui-hi traslladar tota la programació que han fet fins ara a altres espais.