Pas endavant per a la reforma i ampliació del CEM Can Felipa: el consistori ja té l’equip que s’encarregarà de redactar el projecte que s’espera que pugui estar aprovat i llest per a la licitació durant el segon semestre del 2026. La intervenció permetrà incrementar els usos esportius de l’espai actual i en concret implicarà la creació d’una nova piscina de dimensions reglamentàries per a la competició.

Amb la reforma s’actuarà sobre una superfície de 7.450 mestres quadrats, dels quals 2.947 seran d’obra nova. La contractació de l’equip redactor ha estat sotmès a un procés de licitació pública perquè l’edifici de Can Felipa està catalogat amb el nivell C de protecció i data del 1856.

Una llarga reivindicació veïnal

La reforma de Can Felipa és una llarga reivindicació veïnal. El Club Natació Poblenou, que fa ús del CEM, ja va engegar ara fa dos anys una recollida de signatures per demanar l’ampliació de les instal·lacions esportives del centre, que havien quedat petites, en concret, la piscina. De fet, els equips de waterpolo i natació sincronitzada del barri no la poden fer servir.

Ampliació dels usos esportius

Amb la reforma, tots els pisos superiors de l’equipament, que fins ara es dedicaven a usos cívics i culturals, es destinaran a pràctiques esportives, mentre que la planta sota coberta serà per a usos teatrals. Durant l’obra s’enderrocarà la piscina actual i se’n crearà una de nova, que serà de 33×25 metres.

Segons va assegurar el regidor del districte, David Escudé, a l’últim Consell de Barri del Poblenou, la idea és que l’activitat no s’aturi i els usuaris del CEM puguin utilitzar-lo mentre durin les obres.