carles puigdemont barcelona passeig lluis companys parlament catalunya
Foto: Nico Tomás

(ACN/Redacció) Entitats i partits han convocat una “rebuda institucional” a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per aquest dijous a les 9 h, poc abans que comenci el ple d’investidura. L’acte serà al passeig de Lluís Companys de Barcelona, a pocs metres del Parlament de Catalunya, on aquell mateix matí, a les 10 h, està previst que se celebri el ple d’investidura del candidat del PSC, Salvador Illa.

Entre les entitats que han convocat públicament l’acte hi ha l’ANC, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i el Consell de la República. També ho ha fet Junts, mentre que fonts de la CUP han assegurat que donen suport a l’acte. Segons les entitats, l’acte començarà a les 9 del matí però des de les 8 del matí ja s’hi podrà accedir. Mentrestant, els Mossos enllesteixen el dispositiu per detenir-lo abans que entri al Parlament.

Carles Puigdemont torna de l’exili

Just al mateix moment que s’ha fet pública la convocatòria, Puigdemont ha publicat un vídeo a X on ha anunciat que aquest dimecres ha “emprès el viatge de retorn des de l’exili” per a ser dijous al Parlament. Un retorn del quals es desconeixen els detalls, però l’expresident ha assegurat que manté el compromís per confrontar la “rebel·lió d’alguns jutges del Suprem”.

En el vídeo, el diputat de Junts també ha denunciat que “no sembla que al Govern espanyol li inquieti massa” i que “tem que al futur govern de Catalunya li resultarà indiferent“.