El districte de Ciutat Vella ha aprovat la rehabilitació de l’antiga residència d’estudiants autogestionada del Raval, coneguda com La REA i situada al passatge de Sant Bernat, 9. La finca, de titularitat municipal i ocupada diverses vegades, es transformarà en una escola de música per a infants i professionals després que l’Ajuntament de Barcelona n’hagi aprovat el projecte executiu. La previsió és que les obres comencin a principis del 2025 i s’allarguin 14 mesos. Els treballs tenen un pressupost de 4,1 milions d’euros.

Així serà la nova escola de música

L’edifici de la futura escola de música del Raval es troba en desús des del 2008 i molt deteriorat. Per poder fer realitat el nou equipament, l’Ajuntament preveu enderrocar les parts més deteriorades de l’edifici i rehabilitar-ne la resta. Segons el projecte, també se’n conservaran les tres façanes i es reaprofitaran tant les baranes dels balcons originals com una part de les rajoles hidràuliques.

Pel que fa a la distribució, a la planta baixa hi haurà el vestíbul i una sala polivalent que pot funcionar com a auditori i al primer pis, una aula per a cor i orquestra, una sala de professors i dos despatxos. La segona i tercera plantes tindran una distribució idèntica i acolliran una aula instrumental i una de no instrumental i sis classes petites. Finalment, la quarta planta tindrà una aula gran, una de música de cambra i un espai de lectura. A la coberta s’hi instal·laran plaques fotovoltaiques