El PP de Barcelona ha demanat per carta a l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, que desconvidi Casablanca (el Marroc) com a ciutat convidada de la Mercè 2024. L’escrit assegura que a Casablanca “no s’hi respecten els drets humans” perquè, afegeix, “ser homosexual està penat amb fins a quatre anys de presó“. En aquest sentit, la carta dels populars adverteix que “és un error” convidar aquesta ciutat marroquina a les Festes de la Mercè i demana que, de cara al futur, les ciutats convidades es consensuïn amb l’oposició.

Tot plegat ho ha explicat també el líder del PP a l’Ajuntament, Daniel Sirera, durant el tret de sortida del curs polític. Davant de la premsa ha llançat un missatge a l’alcalde Collboni, obertament del col·lectiu LGTBI: “Collboni no només no podria ser alcalde a Casablanca, sinó que estaria a la presó per la seva orientació sexual“, ha dit Sirera. El popular ha conclòs, per això, que “no és oportú convidar aquesta ciutat”.

No a un pressupost pactat amb Colau i ERC

Més enllà de la petició sobre la Mercè, Daniel Sirera també s’ha referit a l’actualitat política i ha avisat l’alcalde que el PP no entrarà a negociar el pressupost del 2025 si ha estat pactat amb els comuns d’Ada Colau ni els republicans d’Elisenda Alamany: “Que no hi comptin”, ha dit. A més, el popular ha lamentat que l’alcalde “opta per seguir les polítiques que van fer molt de mal a Barcelona els darrers vuit anys [amb Ada Colau d’alcaldessa] i que ara hi vol incorporar una estelada.