El president del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha demanat a l’alcalde, Jaume Collboni, que totes les unitats operatives de la Guàrdia Urbana disposin de pales d’escorcoll i que es facin servir les 24 hores del dia per “acabar amb l’ús de navalles” a la ciutat. Sirera considera “insuficient” que només es disposi d’una trentena de pales detectores “útils per desarmar joves que surten de casa amb matxets o navalles ocultes a les butxaques”. A més, Daniel Sirera recrimina Collboni que només es facin servir a la tarda i nit.

La inseguretat, la preocupació principal dels barcelonins

El PP assegura en un comunicat que l’ús d’armes blanques ha experimentat un creixement a Catalunya del 87,4 % des del 2019, segons l’últim balanç anual de seguretat i activitat policial. De fet, diu que el 2023 es van presentar a Barcelona 2.497 denúncies per armes blanques, un 20 % més que el 2022.

També ha declarat que, segons l’últim Baròmetre municipal, “la inseguretat segueix sent la preocupació més important dels ciutadans” i els fets delictius han incrementat especialment als districtes de l’Eixample, Ciutat Vella i Sant Martí.