El president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, ha estrenat la temporada de rodes de premsa de l’oposició. I ho ha fet per marcar distàncies amb el govern de l’alcalde, Jaume Collboni, que pretén pactar el pressupost del 2025 amb comuns i ERC durant la tardor: “Que no hi comptin”, ha avisat Sirera. El popular ha criticat que Collboni vulgui seguir els mateixos passos que amb els comptes d’aquest 2024: “Tenim l’experiència de l’any passat, que no van ni voler parlar amb nosaltres”.

Pel PP, les prioritats del pressupost de l’any vinent haurien de ser la seguretat, la neteja i la fi del sensellarisme. “Si Collboni vol això, en podem parlar. Però sembla que opta per seguir les polítiques que van fer molt de mal a Barcelona els darrers vuit anys [amb Ada Colau d’alcaldessa] i que ara hi vol incorporar una estelada“. Sirera, tot i dir que no demana “un tracte preferencial”, ha recordat que “si no hagués estat pel PP, avui Collboni estaria buscant feina”; els populars van ser clau perquè Jaume Collboni fos investit alcalde.

Demana desconvidar Casablanca de la Mercè

Més enllà de les negociacions polítiques, Daniel Sirera també ha explicat que ha enviat una carta a l’alcalde per demanar-li que retiri la invitació a Casablanca com a ciutat convidada de la Mercè 2024 perquè “no s’hi respecten els drets humans”. El popular ho ha argumentat dient que “és un error convidar una ciutat on ser homosexual està penat amb fins a quatre anys de presó” i, per això, ha proposat que en un futur es consensuïn les ciutats convidades de la Mercè amb la resta de grups de l’oposició.