ampliacio escola font fargas

El consell plenari d’Horta-Guinardó ha rebutjat l’aprovació inicial del pla especial urbanístic per l’ampliació de la Princess Margaret School, que comporta l’enderroc d’una casa noucentista del passeig de la Font d’en Fargues. La modificació del pla urbanístic estableix les condicions i la volumetria del nou edifici que s’ha de construir perquè el centre pugui ampliar l’oferta educativa amb dues línies de secundària i batxillerat.

Tot i que aquesta decisió del consell plenari d’Horta no és vinculant, la regidoria d’Urbanisme està estudiant actualment la vintena d’al·legacions presentades per veïns, entitats, i grups polítics del districte, abans de l’aprovació definitiva del projecte.

Els veïns demanen que es conservi l’edifici

El projecte s’ha topat des de l’inici amb el rebuig frontal dels veïns i les entitats de la Font d’en Fargues. Tot i que l’edifici actual, que data del 1915, no té la qualificació de protegit, els veïns reclamen que es preservi i que l’ampliació de l’escola es faci “utilitzant l’edifici existent, respectant la imatge original del barri”. Dolors Canuda, del Grup d’Estudis Històrics el Pou, defensa que tot i que l’edifici no estigui catalogat “no vol dir que no tingui valor patrimonial i l’Administració està obligada per llei a protegir el patrimoni”.

També demanen al districte que es faci un planejament específic per protegir el patrimoni del barri com a d’altres zones de la ciutat, una petició que es remunta a l’any 2015 i que, segons els veïns, tot i comptar amb el vistiplau de l’Ajuntament, encara no s’ha redactat.