El resultat de la votació nominal ha estat de 20 vots a favor (BComú, PSC i ERC), tres abstencions (CUP) i 17 vots en contra (CiU, C’s i PP —excepte la regidora Mercè Homs, absent per motius personals). Janet Sanz ha defensat el PEUAT com “un pas decisiu” per diversificar l’economia de la ciutat i “governar el turisme”. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha justificat el vot favorable pels canvis que hi ha introduït en la negociació. “El pla és bo”, ha dit Coronas, que ha acusat C’s de “muntar un numeret” amb la petició de votació nominal.
Malgrat abstenir-se, la CUP ha tingut un to molt dur contra el govern i el pla. “La nostra abstenció no és un vistiplau sinó el fruit d’un xantatge”, ha sentenciat María José Lecha, que ha afegit que el govern els va plantejar la negociació en aquests termes. “Declarem la guerra al creixement turístic i als projectes hotelers que amenacen barris sencers”, ha conclòs.
Des de CiU, Jordi Martí ha dit que s’han vist obligats a votar no perquè el pla “és una mala eina que perjudica el present de la ciutat i pot hipotecar-ne el futur”. El regidor de C’s, Koldo Blanco, ha afirmat que el PEUAT és “un pla prohibicionista i no una regulació sensata” i ha assegurat que no s’aconseguirà que vinguin menys turistes a la ciutat. El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que el pla hoteler “frenarà inversions i llocs de treball” i que genera “inseguretat jurídica” als promotors.
Cap nou hotel al centre de la ciutat
El PEUAT divideix la ciutat en tres grans àrees. En una de central, que inclou Ciutat Vella, gran part de l’Eixample i Gràcia, i els barris de la Vila Olímpica, el Poblenou i Hostafrancs, no es permetrà l’obertura de nous hotels. En una segona àrea del voltant s’aposta per la congelació, mentre que a les zones més perifèriques de la ciutat s’opta pel “creixement sostingut” de places hoteleres. Fruit de l’acord del govern amb ERC, el pla incorpora un reforç dels inspectors per detectar pisos turístics il·legals.