L’acord a què va arribar el govern municipal amb CiU i el “sí crític” de C’s han permès al Ple aprovar el pla d’habitatge. Joaquim Forn (CiU) ha assegurat que el document suposa “la continuïtat del nostre pla” i ha celebrat “poder tancar el primer gran acord amb el govern” tot i no ser “un xec en blanc”. Koldo Blanco (C’s) ha advertit que el vot a favor “no és perquè el pla sigui suficient”, sinó perquè “en essència conté el que ha de ser un pla estratègic”.

Pel que fa a la CUP, Maria Rovira ha posat en dubte la “valentia per desobeir lleis il·legítimes” que apuntava el programa electoral de BComú: “Si no hi ha voluntat política, no es pot. I amb aquest pla no es pot”. Montserrat Benedí (ERC) també ha retret al govern d’Ada Colau que ha fet “un pla conformista” i ha qüestionat que tingui un plantejament d’esquerres: “Ens entristeix que s’hagi aprovat amb la gent de l’Ibex 35, perquè realment no es pot”.

En aquest sentit, el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha afirmat que l’enfocament d’esquerres o de dretes del pla “és irrellevant, l’important és que afronti els problemes d’habitatge”. Per a Alberto Fernández Díaz (PP), el pla s’ha aprovat “amb la veritat dita a mitges” perquè dels nous pisos que farà l’Ajuntament “molts són incompliments de plans anteriors”.