Les reaccions a les dades del Baròmetre semestral per part de l’oposició han anat en una mateixa línia. Els partits coincideixen a destacar el fet que els ciutadans hagin suspès Jaume Collboni.

TriasxBCN: “Anem malament”

“Hem de fer una valoració negativa, que expressa l’opinió majoritària dels barcelonins”, ha dit el portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis. “Anem malament i les perspectives són d’anar a pitjor, en el primer any és quan el líder municipal ha de projectar esperança i hem vist com l’han suspès”, ha afegit Martí, que ha destacat que l’únic líder municipal que aprova és Xavier Trias.

Jordi Martí Galbis també s’ha fet ressò de la preocupació dels ciutadans per la seguretat: “Demostra que les crítiques que hem fet són que la seguretat no funciona”.

BComú: “No estan al servei de la ciutadania”

Janet Sanz, portaveu del Grup Municipal de BComú, ha estat contundent: “Jaume Collboni suspèn perquè no estan al servei de la ciutadania“. Segons Sanz, les dades confirmen que no estan treballant pels veïns, “sinó pels lobbies, Louis Vuitton i la Copa Amèrica”, i ha destacat que “és la primera vegada en 10 anys que tenim la xifra més alta de manca de millora de la ciutat, el 40 % de la gent considera que la ciutat empitjorarà”.

ERC: “Molts reptes a millorar”

La percepció dels ciutadans de l’empitjorament de Barcelona també l’ha volgut destacar Jordi Castellana, regidor d’ERC, i apunta que hi ha molts reptes que com a ciutat s’han de millorar: “Des d’ERC hem insistit molt en temes d’habitatge, turisme i seguretat i la gent ens diu que aquesta és l’agenda correcta”. També es feliciten que Elisenda Alemany surti “com a tercera líder més ben valorada“.

PP: “Que vagi més als barris”

Daniel Sirera, president del Grup Municipal del PP, ha posat l’accent en la gestió de Collboni, destacant que “el 49 % dels ciutadans creuen que és dolenta”, i ha demanat a l’alcalde “que surti de TikTok i vagi més als barris i es dediqui a fer política”. Sirera també li ha retret que “en vuit anys de govern de Colau el turisme mai va ser un problema i amb el govern de Collboni, sí”.