Un camió s’ha incendiat a la ronda del Litoral a l’altura del Bon Pastor, a la sortida 30, en sentit Llobregat aquest dimarts a la tarda. A conseqüència de l’accident, s’ha tallat la ronda del Litoral, i el el vehicle de gran tonatge ha quedat desplaçat al lateral dret de la calçada. Segons ha explicat l’Ajuntament a betevé, els Bombers, que n’han rebut l’avís a les 17 h, han mobilitzat vuit dotacions per apagar el foc, que ja ha estat extingit. El SEM ha activat dues unitats terrestres fins al lloc de l’accident, i ha traslladat el conductor en estat crític a l’hospital Vall d’Hebron.

Segons ha explicat RTVE, el primer cos que ha arribat al lloc de l’accident ha estat el de Mossos d’Esquadra, que han rescatat el conductor del camió i han iniciat les tasques de reanimació. Juan Carlos Cejalvo, cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona, ha detallat que tot apunta que el conductor ha patit un desmai mentre conduïa i ha perdut el control del vehicle, que ha xocat contra la paret mitgera. Aleshores, el camió s’ha incendiat i el conductor ha quedat atrapat a la cabina.

Han fet falta dues grues per retirar el vehicle sinistrat, que ha quedat molt malmès pel xoc i les flames. Finalment, tres hores després de l’accident, als volts de les 20 h, s’ha aconseguit remolcar i retirar el camió de la calçada. Cap a les 20.45 h, s’ha reobert un carril de circulació de la via.

Més de 14 quilòmetres de cua a la ronda del Litoral

Trànsit ha informat que hi ha hagut més de 14 quilòmetres de cua a la ronda del Litoral en sentit sud i que també afectacions per accedir al nus de la Trinitat. També per la incidència, s’han produït retencions a la ronda de Dalt, a la C-33 des de la Llagosta i a la C-58 d’entrada a Barcelona des de Ripollet. Per descongestionar la via, s’ha obert el carril bus VAO. Els cossos de seguretat han desviat els vehicles per vies alternatives i recomanaven circular per la C-16, la B-23 o l’A-2 per entrar a Barcelona.

incendi camio ronda litoral

Alguns usuaris de la xarxa social X s’han fet ressò de tot plegat.

Línies d’autobús afectades

TMB també ha avisat de línies de bus afectades per l’accident. Concretament han estat l’H4, l’H8, la V31, la V33, la 60, la 62, la 76, la 96, la 126, la 127 i la 133.