natura encesa barcelona nadal

L’Ajuntament de Barcelona haurà de presentar als grups de l’oposició els informes sobre les afectacions a la fauna i flora dels Jardins de Torre Girona causats per l’espectacle Natura encesa el 2023. El ple extraordinari de les Corts ha aprovat aquest dilluns una proposició de TriasxBCN, amb els vots favorables d’ERC, BComú i el PP i l’abstenció de Vox, en què es demanen detalls d’aquests informes i de les gestions efectuades per buscar un nou espai per a l’espectacle de llums.

El conseller de TriasxBCN Ivan Condés ha denunciat “la inacció del govern” per afavorir que l’espectacle es torni a repetir enguany al mateix indret “tot i el rebuig veïnal i els efectes mediambientals que va tenir la iniciativa”, ha remarcat. Durant el ple també hi han intervingut diversos veïns com Josep Maria Guillumet, president de l’Associació de Veïns Zona Universitària, que ha lamentat que el promotor privat no fes cap reparació després dels dos mesos que va durar l’esdeveniment. A més ha exigit que es respecti l’espai ja que està catalogat amb un nivell C de protecció.

Contracte de dos anys

La gerenta del districte de les Corts, Yolanda Hernández, ha defensat els informes fets per Parcs i Jardins que neguen l’impacte negatiu sobre l’espai. A més ha explicat que no es podia suspendre l’edició del Natura encesa d’enguany ja que el contracte de licitació establia que era per a un període de dos anys i només seria possible rescindir-lo en cas de “delicte flagrant”. També ha assegurat que han mantingut el diàleg obert amb la UPC, amb qui han de tancar un conveni sobre els usos dels jardins.

Excés de soroll i afectacions a la fauna i la natura

El veïnat denuncia l’excés de decibels, uns 80, diuen, detectats l’any passat durant l’espectacle. També les desbrossades indiscriminades per obrir els camins amb una amplada de fins a tres metres, l’aparició d’espècies invasores i l’aigua de l’estany tenyida de groc a causa del fum ambiental. Per això, han presentat diverses al·legacions i demanen mesures de conservació i protecció dels jardins, catalogats com a bé d’interès local.

Entrades a la venda

Les entrades del Natura encesa fa setmanes que estan a la venda. El preu de l’entrada general és de 17,50 euros tot i que enguany se n’ofereixen unes de prèmium, que permeten evitar les cues, amb un cost de 29,50 euros. L’esdeveniment tindrà lloc del 20 de novembre al 21 de gener.