L’Ajuntament ha intensificat el control sobre els bicitaxis que circulen per la Barceloneta. Segons ha explicat el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, només durant Setmana Santa la Guàrdia Urbana ha posat 600 denúncies a aquestes vehicles de mobilitat personal. Justament, els veïns havien denunciat que l’activitat d’aquests vehicles s’havia disparat durant les últimes setmanes i que això els provoca moltes molèsties.

Rabassa ha explicat que la Guàrdia Urbana controla que els bicitaxis només circulin per les dues úniques rutes que hi ha habilitades a Ciutat Vella. “Això ens permet posar moltes multes i endur-nos els trixis als magatzems municipals”, assegura, perquè hi ha molts vehicles que no ho compleixen. També es vigila que les persones que hi treballen estiguin legalment contractades, que la maquinària que s’utilitza no hagi estat manipulada, i es controla la proliferació de locals que s’utilitzen per recarregar les bateries. El regidor reconeix que “segur que se’n poden posar moltes més”, de multes, però insisteix que aquest control és “una de les directrius que té la Guàrdia Urbana”.

“Tenim un pla per protegir la vida veïnal a la Barceloneta”

Sobre la preocupació dels veïns davant d’un possible retorn als estius amb el turisme descontrolat, Rabassa assegura que l’Ajuntament treballa des de Setmana Santa amb “efectius sobre el terreny” per pal·liar-ne els problemes. “Tenim un pla per protegir la vida veïnal de la Barceloneta”, assegura. El regidor explica que s’han reforçat els agents de carrer, la neteja i també el dispositiu de la Guàrdia Urbana, inclosa la platja. A més, el districte també està treballant amb un pla flexible, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra per poder actuar en cada moment en funció de quines siguin les problemàtiques, en quins carrers i en quins horaris es produeixin.