Després de les festes de Nadal, l’Ajuntament de Barcelona impulsa una intervenció per ampliar i millorar l’espai de joc davant l’Escola Castella (el Raval), que funciona com a pati escolar als dies lectius. D’una banda s’hi instal·larà un moble de fusta adossat a les jardineres en forma de grada, una estructura que unirà espais i que a més vol ser un nou espai lúdic per als infants. També es col·locaran uns suports per posar-hi cordes que permetin delimitar espais d’esbarjo escolar.

A més a més, es renovarà el paviment i es mourà la font d’aigua a un punt central de la plaça. Amb aquestes actuacions, l’Ajuntament de Barcelona vol resoldre també alguns problemes d’incivisme que s’han detectat en aquest espai. Està previst que els treballs comencin aquesta primera quinzena de gener i s’allargaran durant tres mesos. Tenen un pressupost d’uns 175.000 €.

Una actuació “absolutament necessària”

El regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, admet que la plaça s’havia anat “degradant” i l’actuació és “absolutament necessària”. D’altra banda, el regidor confia que l’actuació també permeti millorar l’entorn, ja que la plaça era un punt “d’irradiació d’activitat irregular”. Batlle afirma que hi ha espais ciutadans “malgirbats” i preocupació per “usos incívics” i per això afegeix que qualsevol acció urbanística també vol “ordenar” aquests espais.