seu nacional ERC Barcelona

(ACN) L’exdirector de comunicació d’ERC Tolo Moya, expedientat pels republicans pel cas dels cartells contra els Maragall, ha denunciat “manca de garanties” en el procés d’investigació. Moya ha criticat que membres de la comissió ètica “implicats” siguin “art i part en un procés d’instrucció que ha de garantir la independència de l’òrgan”. Així ho afirma en una comunicació al partit que publica ‘El Periódico’ i ha confirmat l’ACN.

Moya apunta a Marta Rovira

En l’escrit, Moya es refereix a Oriol Duran i Jordi Roig, que “demostren coneixement del cas i diuen clarament que no volen fer una investigació sobre el cas“, i a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, de qui indica que al març “demanava fer accions amb la B“. Per tot plegat, demana que sigui la comissió de garanties qui instrueixi el cas.

En un correu de Moya al partit republicà, l’exdirector de comunicació, que fa uns dies va declarar que mai va autoritzar els cartells contra Maragall, considera que “no és en absolut procedent que persones que han estat directament implicades en el pagament de les factures del cas o en l’encobriment formin part de la comissió que dirimeix les responsabilitats d’aquest cas”.

Instrucció a càrrec de la comissió de garanties

Moya conclou l’escrit reclamant que la instrucció del cas vagi a càrrec de la comissió de garanties del partit, “un òrgan clarament independent i no d’un òrgan format per la direcció nacional del partit”. Per la seva banda, fonts d’ERC han explicat que la comissió ètica no intervé en l’expedient i les propostes de sanció. Segons afegeixen, l’expedient va a càrrec del responsable de compliment i després de passar per l’executiva s’ha enviat a la comissió de garanties.

D’altra banda, l’exdirector de comunicació del partit també comenta que seria una “vulneració de drets flagrant” que l’expedient es donés per tancat divendres i explica que encara té pendent d’entregar una relació de factures de l’empresa Relevance corresponents als anys 2022, 2023 i 2024 justificant dels serveis facturats. “Estem segurs que la declaració del meu defensat surt la necessitat de citar nous compareixents al procés d’instrucció”, sentencia.