El barri del Parc i la Llacuna del Poblenou té una nova promoció d’habitatges de lloguer social, ubicada a l’encreuament del carrer de la Ciutat de Granada i l’eix verd dels Almogàvers. L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació ha lliurat aquest divendres les claus dels 18 pisos, que tenen entre un i dos dormitoris, i el lloguer dels quals no superarà en cap cas el 30 % dels ingressos de les famílies que hi aniran a viure.

Adjudicats entre sol·licitants d’habitatge social

La promoció s’estrena després de pràcticament dos anys i mig d’obres, i el cost ha estat de pràcticament 3 M €. Els pisos s’han adjudicat entre les persones inscrites dins el registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial de l’Ajuntament i que, per tant, tenen uns ingressos entre el 0,4 i 2 els indicadors de renda garantida de Catalunya (IRSC).

Pisos amb terrassa i doble façana

Els habitatges tenen entre 45 i 55 m² i un està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. A més, el bloc disposa també d’un local i un soterrani amb trasters i un aparcament per a bicicletes. Tots els pisos tenen terrassa i doble façana, de manera que s’aconsegueix ventilació encreuada, així com aprofitar al màxim la llum del sol.

L’objectiu, ampliar l’oferta d’habitatge

Aquesta promoció de la Llacuna del Poblenou forma part de l’estratègia de l’Ajuntament d’ampliar l’oferta d’habitatge assequible a la ciutat, tant a través de la promoció directa com a través de la promoció delegada. El consistori té ara mateix prop de 5.000 habitatges en alguna fase d’execució.