La diplomàtica Lia Miller ha assumit el càrrec de consolessa general dels Estats Units a Barcelona, agafant el relleu de Katie Stana. Fins ara, Miller ha treballat com a assessora superior al US Naval War College i en missions a l’Orient Mitjà, el Nord d’Àfrica, Europa de l’Est i Amèrica Llatina.

Des dels inicis de la seva carrera el 2003, la consolessa ha passat per altres ambaixades dels EUA a Armènia, Bolívia, Tunísia, Nicaragua i Oman. A més, té un doble grau en Treball Social i Estudis Afroamericans i parla espanyol, àrab, armeni, francès i portuguès.

Passos previs fins arribar a Barcelona

A més del grau doble, Miller ha estudiat tres màsters en Administració Pública i Relacions Internacionals, a més d’un màster en Treball Social a la Universitat de Columbia. Abans de ser consolessa també ha ocupat càrrecs al Departament d’Estat a l’Oficina d’Assumptes de l’Hemisferi Occidental, el Centre d’Operacions i a l’Oficina d’Assumptes del Pròxim Orient, entre altres.

El càrrec de consolessa es renova cada tres anys ja que correspon a un càrrec diplomàtic de carrera. El seu rol és ser la principal oficial del Consolat general dels Estats Units a Barcelona, amb jurisdicció a Catalunya, Aragó i el Principat d’Andorra.