La nova Junta del Palau està decidida a tallar amb el passat i, per fer-ho, abandona definitivament un dels projectes de Fèlix Millet, la construcció d'un hotel de luxe en aquest edifici del carrer de Sant Pere més Alt. Així ho ha comunicat en una carta dirigida a l'alcade la nova presidenta de la junta, Mariona Carulla. A canvi, proposa destinar l'immoble a equipaments propis, com la millora de l'Escola Coral i la biblioteca, o la construcció d'una nova sala d'assaig. A més, el Palau també obre la porta a cedir una part dels 4.000 metres quadrats del conjunt a equipaments per al barri de Sant Pere. El govern municipal, que ja havia aturat la tramitació de l'hotel, veu amb bons ulls la nova proposta. Això sí, adverteix que el procés administratiu per fer realitat aquest canvi de rumb pot ser difícil per les nombroses implicacions jurídiques i econòmiques que poden sorgir. D'una banda, per les traves que pot presentar el promotor de l'hotel, el grup Olivia Hotels. L'any 2007 l'antiga direcció del Palau va transferir l'explotació de l'hotel a aquesta empresa, propietat d'un dels antics vocals de la junta del Palau, i ara l'empresa hotelera ha presentat una demanda contra el canvi d'usos. Qui també podria reclamar compensacions és el col·legi La Salle, que va cedir aquestes finques al Palau a canvi de millores en el seu recinte. De la seva banda, la Fundació assegura que pot recuperar el local perquè l'empresa Olivia Hotels ja havia renunciat explícitament a la construcció i explotació de l'hotel. Mentrestant, els veïns, fins ara molt crítics amb la construcció de l'establiment, es mostren satisfets per la decisió de la nova junta del Palau. Els propers dies l'alcalde es reunirà amb la nova direcció per concretar aquestes propostes. També hi haurà de participar la Generalitat, que també havia signat el conveni per promoure l'hotel.

Ara falta veure si rep cap compensació la cadena hotelera a la què s’havia cedit l’explotació, que ja ha interposat una demanda contra el canvi d’usos del futur edifici del carrer de Sant Pere més Alt. En la carta esmentada, que el govern municipal ha donat a conèixer després de la seva reunió d’avui, el Patronat del Palau anuncia que projectarà un nou edifici amb una sala d’assaig i més espai per a l’Escola Coral i la seva biblioteca i sala de documentació. El Palau també es mostra disposat a acollir algun equipament cultural i educatiu per al barri de Sant Pere, segons ha explicat el portaveu municipal, Jordi William Carnes.

El 30 d’octubre passat, en ple procés judicial pel cas Millet, el ple municipal va acordar per unanimitat suspendre la tramitació urbanística de l’hotel del Palau. Des de llavors, el govern sempre ha dit que esperaria que la nova direcció del Palau manifestés les seves intencions per prendre una decisió definitiva sobre l’expedient urbanístic.