La primera reunió entre el president del Grup Municipal de Junts, Jordi Martí Galbis, amb l’alcalde Jaume Collboni ha servit per constatar la distància política que els separa. Malgrat això, Martí s’ha obert a buscar acords amb l’executiu i ha allargat la mà al diàleg perquè “la ciutat no està funcionant”. Tot i la predisposició a negociar, el líder de Junts a Barcelona ha refermat que vol mantenir una “oposició ferma, implacable i exigent” i que “no farem de crossa de Collboni”.

Collboni es proposa pactar el pressupost 2025 durant la tardor, en especial amb els comuns i ERC

La d’aquest divendres ha estat la primera trobada de tots dos des que Martí Galbis va assumir el lideratge de Junts a l’Ajuntament, després de la marxa de Xavier Trias al juliol. Ha estat una reunió a porta tancada —només n’ha transcendit una fotografia difosa per Junts— en què, segons Martí, no han abordat la negociació del pressupost. Al primer ‘bàsics‘ de la temporada, el líder de Junts ja va avisar que la seva formació farà “una oposició amb més voltatge” que la que havia fet fins ara Xavier Trias.

Demana suport contra la multireincidència

Jordi Martí Galbis també ha demanat davant de l’alcalde que el PSC voti a favor, al Congrés dels Diputats, de la proposició de llei contra la multireincidència. En concret, el proper dimarts, 17 de setembre, es durà a votació la presa en consideració de la proposta, feta per Junts per Catalunya.