jaume collboni papa francesc reunio albert batlle
Foto: Ajuntament de Barcelona

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha reunit aquest dissabte al matí amb el papa Francesc al Vaticà. El cap de l’Església catòlica ha rebut l’alcalde a les 9 h en una trobada privada en dependències de la Santa Seu i han conversat durant uns 30 minuts, segons ha informat l’Ajuntament. Collboni ha estat acompanyat del tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, així com de l’ambaixadora espanyola davant la Santa Seu, Isabel Celaá.

La reunió entre el pontífex i l’alcalde s’ha celebrat a porta tancada. Tal com informa el consistori en un comunicat, “han tractat les fites que es produiran durant el present mandat municipal“. També han parlat de la commemoració del mil·lenari de la fundació del monestir de Montserrat i de la culminació de la torre de Jesús a la Sagrada Família. A més, han conversat sobre la importància de promoure el desarmament i la pau al món i defensar els drets humans i la diversitat religiosa i cultural, entre d’altres.

En aquesta línia, Collboni ha volgut fer arribar al papa Francesc la voluntat de Barcelona d’actuar “en la defensa d’aquests valors comuns i necessaris a escala mundial“.

Els regals de Collboni al papa

Durant l’audiència privada, Jaume Collboni, juntament amb la delegació municipal que l’ha acompanyat, ha lliurat al pontífex tres detalls de cortesia: el llibre ‘Una biografia de Barcelona’, de l’escriptor Miquel Tarradell, que es tracta d’una edició numerada feta per l’Ajuntament durant el mandat de Pasqual Maragall; una reproducció de la Sagrada Família que ha lliurat el president de la fundació del temple, Esteve Camps, i un sobre de pernil ibèric curat de Guijuelo (Salamanca) que ha fet arribar el paradista Escofet Oliver com a present dels mercats municipals de Barcelona.

jaume collboni papa francesc reunio albert batlle
Foto: Ajuntament de Barcelona

Altres alcaldes que també s’havien reunit amb el papa

L’anterior alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va trobar-se amb el papa, ara fa cinc anys. El 2019, Colau va anar-hi amb l’aleshores batllessa de Madrid, Manuela Carmena, per parlar amb el cap de l’Església catòlica sobre la crisi dels refugiats.