collboni fons next generation

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, reclama que els fons europeus Next Generation es puguin allargar més enllà del 2026. Assegura que Barcelona n’ha fet una gestió “d’èxit” en temps “rècord” i que els fons “han posat de relleu la importància del sector públic per capgirar una situació que podria haver estat catastròfica”, per la pandèmia de la covid. En total s’han finançat amb aquests ajuts europeus 90 projectes, amb una partida de 275,8M€. Un 47 % d’aquests diners (131M€) ja s’han executat. La resta ho aniran fent fins el 2026.

Tenim projectes endegats amb horitzó 2035 que necessiten fons extraordinaris de l’Estat o d’Europa per continuar amb reptes cabdals que tenim“, ha dit Collboni a la jornada “Ara, Barcelona avança amb els fons Next Generation EU” que ha organitzat el consistori a la Llotja de Mar aquest dilluns al matí. L’alcalde ha citat exemples de transformació com el 22@Nord, el nou Hospital Clínic o la Biblioteca Provincial.

Pacificació de carrers i nous carrils bici amb fons europeus

D’entre totes les actuacions finançades pels fons europeus destaquen els nous punts de recarrega elèctrica a la ciutat, vuit instal·lacions de plaques fotovoltaiques, la pacificació de carrers o ampliar en 28 els quilòmetres de carrils bici, impulsar projectes socials, el finançament de cinc noves escoles bressol.

Segons el consistori, alguns dels projectes que ajuden a impulsar Barcelona “com a referent europeu” i que “suposen un gran avenç” son, per exemple, el MareNostrum, el superordinador més potent de l’estat, inaugurat el desembre de 2023.