jaume collboni twitter

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha comunicat que deixa X, l’antic Twitter, després de 16 anys a la plataforma. “Ha esdevingut un lloc ple d’odi, intolerància i mentides“, ha dit, en una publicació en aquesta mateixa xarxa social. Opina que la plataforma s’ha convertit en una “amenaça per a la democràcia“. “Sé que perdo un espai per comunicar-me amb vosaltres. Però ens continuarem trobant a les altres xarxes socials, i sobretot als carrers i barris de la nostra Barcelona”, ha dit.

X, “un pou de ‘fake news'”

En la publicació, a primera hora del matí d’aquest dissabte, Collboni ha explicat que va unir-se a Twitter el 2008, quan era “un espai obert on compartir informació i opinions. Ara, apunta, el nou propietari de l’actual X, Elon Musk, ha agreujat el que qualifica com a “degradació”: “X s’ha convertit en un pou de ‘fake news’, falsedats i intransigència. […] És l’hora de dir prou”, ha dit.

La decisió de dir adeu a X, ha seguit Collboni, l’ha pres “com a polític demòcrata i com a ciutadà compromès amb les llibertats i el progrés”. En aquesta línia, ha fet una crida a “denunciar i combatre la manipulació de la realitat”.

Ada Colau va deixar Twitter el 2021

La decisió de Collboni no és pas cap precedent. El 2021, l’aleshores alcaldessa, Ada Colau, va deixar també Twitter perquè, va dir, generava soroll, confrontació estèril i “deforma la realitat”.