L’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que deixa el seu compte de Twitter amb la intenció de “fer bona política”. En una publicació a Instagram, ha argumentat que la política és “diàleg i debat”, mentre que a Twitter “és fàcil acabar entrant en discussions i baralles amb adversaris polítics”. Colau ha defensat que en un moment de crisi sanitària i econòmica per la pandèmia, cal allunyar-se del “soroll i la confrontació estèril” que considera que genera aquesta xarxa social. L’alcaldessa ho ha anunciat amb el següent missatge a Instagram, en què conclou que a la política li sobra “soroll, testosterona i proclames de piulada fàcil” i que li falta més “empatia, complexitat, escolta, pedagogia i matisos”.

Colau denuncia que en els últims anys Twitter va ple de perfils falsos i anònims que intoxiquen i inciten a l’odi: “Molts d’ells fins i tot comprats amb diners (bots) per l’extrema dreta”, ha acusat. També s’ha referit a la “tirania de la presència permanent” que considera que genera la xarxa social: “Sembla que s’ha d’opinar de tot, tota l’estona. Si de cop no fas un tuit d’un tema polèmic, surt algú a dir que estàs molt callada, que per què serà, que és una vergonya que no hagis dit res sobre això o allò”, s’ha queixat. Tot plegat, Colau considera que deforma la realitat.

Feia un mes que la batllessa no feia cap piulada. De fet, les últimes paraules de Colau en aquesta xarxa social van ser el 3 de març, coincidint amb el seu aniversari, quan ja va anunciar la seva intenció d’estar uns dies sense Twitter.