(EFE/Redacció) El primer dia de regates de la Copa Amèrica, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha defensat la importància de l’esdeveniment esportiu per a la ciutat. En una entrevista amb l’Agència EFE, Collboni ha destacat que serà cabdal per “reconnectar Barcelona amb el mar”. Assegura que aquesta cita esportiva s’ha preparat amb “molta il·lusió” i amb la convicció que els barcelonins podran veure en viu “un dels esdeveniments esportius més importants del món.” Aquest espectacle es podrà gaudir des d’espais recuperats prop del mar, afegeix l’alcalde.

Segons Collboni, l’últim cop que es va fer algun esdeveniment d’aquesta magnitud va ser amb els Jocs Olímpics del 1992. “És cert que en els darrers anys molta gent s’havia desenganxat d’espais que ara estem recuperant, per començar, el Port Olímpic”. En aquest punt alcalde enumera també les places, els passejos i les platges que es recuperen com a un espai visitable i usable per a la ciutadania. “La Copa Amèrica serà el gran argument per tornar a baixar al mar i la platja“, sentencia.

Foto: EFE

Reenamorar els barcelonins amb el mar

L’alcalde ha recordat que l’esdeveniment esportiu es va preparar just en sortir de la pandèmia amb la intenció que la ciutat tornés a projectar-se en positiu en l’àmbit internacional. “La imatge dels velers amb la silueta al fons de Barcelona serà una imatge nova que esperem que agradi als ciutadans”, comenta.

Per Collboni, la Copa Amèrica servirà per “reenamorar al barceloní” amb el mar, alhora que expressa els valors de la ciutat. Destaca que aquesta edició no serà com les que s’han vist en el passat perquè “té característiques molt pròpies”. Un exemple n’és la participació de 2.300 voluntaris en l’organització. L’alcalde apunta també que aquesta serà la primera edició de la Copa Amèrica amb equips femenins, i també que serà una “competició de zero emissions” en tota la mobilitat marítima a l’entorn de la competició.

“Cada euro invertit generarà 6,3 euros de retorn”

Altres valors afegits tenen a veure amb una activitat cultural i gastronòmica que es desenvolupa al marge de la competició. La Copa Amèrica, a més, tindrà un retorn important per a la ciutat segons Collboni. En una entrevista a ‘El Periódico’ ha explicat que els estudis fets per universitats com la Pompeu Fabra pronostiquen que “cada euro invertit generarà 6,3 euros de retorn”.

Democratitzar la navegació i la vela

L’alcalde també ha destacat que l’esdeveniment ha servit també per trencar una barrera mental que molta gent té amb els esports nàutics. “Pel programa Viu la vela hi han passat 7.000 escolars de centres públics de la ciutat que han fet el seu bateig de mar. Amb la intenció de democratitzar la navegació i la vela per a tothom”, comenta. Finalment, l’alcalde també ha remarcat que la recuperació que s’ha fet del fons marí. “Hem instal·lat esculls artificials davant els espigons perquè es fixi vida aquàtica”, conclou.