Els fets es remunten al moment en què Collboni era secretari de Comunicació del PSC. El líder socialista, juntament amb un empresari televisiu, haurà de declarar davant la jutgessa que instrueix el cas aquest dimecres a les 11 h. La jutgessa també ha citat en qualitat de testimonis dues altres persones vinculades al Consell de l’Audiovisual.

Les citacions formen part de la peça 29 relacionada amb el cas Mercuri, que investiga suposats delictes de tràfic d’influències en la concessió de canals de TDT i vol aclarir si hi va haver pressions polítiques al Consell de l’Audiovisual de Catalunya durant l’adjudicació de canals, i de qui van ser. Aquestes investigacions se sumen a la de l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, imputat també en aquesta mateixa peça.

Segons la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix d’acusació popular en la causa, “de la lectura de l’atestat policial es fan paleses les enormes pressions que tant Manuel Bustos com l’empresari investigat van exercir sobre els representants del PSC al CAC” i afegeixen que “indiciàriament” aquesta pressió “també seria exercida per Collboni”. Contradient aquestes afirmacions, fonts pròximes al líder socialista han explicat a BTV que Bustos va demanar a Collboni que intercedís en la concessió, però que el líder municipal no li va fer cas. En aquesta mateixa línia, han transcendit algunes de les converses telefòniques recollides al sumari del cas en què l’exalcalde de Sabadell reconeix que Collboni no va el va ajudar. També s’ha filtrat un informe policial en què es conclou que Collboni no va fer les gestions que se li demanaven.

Ratificat en els seus càrrecs pel partit

Jaume Collboni ha emès un comunicat en què es manifesta la seva “total disposició a col·laborar amb la justícia” per aclarir els fets i es mostra convençut que ha actuat “en tot moment dins la legalitat”. El president del Grup Municipal del PSC ha explicat que va saber que se l’investigava el 27 de novembre i que en va informar el partit seguint el que dicta el codi ètic del PSC. Tant l’executiva nacional del partit com la Federació de Barcelona l’han ratificat als seus càrrecs institucionals i orgànics.

Collboni també ha compartit un missatge a través de la xarxa social Facebook. El líder municipal assegura que està “absolutament tranquil”, però tot i això reconeix que és “un tràngol desagradable”.

La secretària d’organització del PSC, Assumpta Escarp, s’ha mostrat confiada que Collboni col·laborarà amb la justícia i “manifestarà davant de la jutgessa i el fiscal tot allò que se li pregunti”.