La Guàrdia Urbana renova el seu parc parc mòbil i, a partir de dilluns vinent, estrenarà cotxes del model Ford Kuga. En total són 184 nous vehicles. Els primers 90 començaran a patrullar dilluns vinent i la resta, el proper mes de juliol. Això suposarà que el cos policial, a partir de l’estiu, tindrà un total de 646 cotxes. 303 seran elèctrics o híbrids, gairebé el 47 % de la flota.

Una de les novetats destacades és que, per primera vegada, la Guàrdia Urbana ha adquirit 24 bicicletes elèctriques per moure’s per la ciutat, amb una inversió de 100.120 euros. Unes bicis que se sumaran a les no elèctriques que ja fan servir els agents, especialment els de la Unitat de Platges.

Els cotxes nous incorporen el patró Battenberg

Els vehicles nous de la Guàrdia Urbana incorporen, per primera vegada, el patró Battenberg d’alta visibilitat. Es tracta d’una franja de color groc que fins ara no tenien i que ara ja inclouen als cotxes la majoria dels cossos policials. Això els fa visibles des de 500 metres.

cotxes nous guàrdia urbana

Els vehicles, com és habitual, tenen un ordinador a bord, connectat amb les bases de dades de la Direcció General de Trànsit, de manera que els agents puguin consultar al moment la validesa dels permisos de conduir o les matrícules. Altres novetats són la incorporació d’un micròfon sense fil per a les comunicacions o lector automàtic de matrícules en alguns d’aquests cotxes.

A més, l’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, també ha destacat els panells de missatgeria que incorporen tots els vehicles al sostre i que es poden elevar a petició dels agents: “Amb aquest panell es poden incorporar els missatges que es considerin per a donar seguretat o ampliar la informació del que estigui passant a la via pública”. D’aquesta manera, destaca, permet transmetre tranquilitat a la gent que pugui veure que s’està realitzant una actuació policial sense saber-ne el motiu.

Volem la millor Guàrdia Urbana per fer front a un dels grans reptes que té la ciutat que és la seguretat, una de les preocupacions dels veïns i veïnes”
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona

Per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, la incorporació dels nous vehicles és exemple de “l’aposta clara per la seguretat”. En aquest sentit, ha afegit que els recursos humans han d’anar acompanyats de “suport polític, moral i també dels millors recursos tècnics disponibles”.