El govern municipal vol atorgar la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona a l’Editorial Planeta per “la seva contribució al lideratge de Barcelona en el món editorial i també a la seva projecció internacional”. En un comunicat, el consistori valora que el Grup Planeta, que enguany celebra el 75è aniversari, “s’ha caracteritzat sempre pel seu caràcter innovador, tant en els continguts com en productes i formats, i també en la seva promoció i comercialització”.

L’executiu de Collboni també recorda, que l’any vinent Barcelona serà la ciutat d’honor convidada a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL), la trobada cultural més important d’Iberoamèrica.

Fundada el 1949

L’Editorial Planeta va ser fundada l’any 1949 per José Manuel Lara. Ara està presidida per José Creuheras, que també és membre del Patronat de la Fundació Barcelona Cultura. El grup té 70 segells editorials i edita anualment més de 2.500 novetats en castellà, català i portuguès. Un dels esdeveniments destacats que organitza i que s’ha convertit en un referent del món editorial és el Premi Planeta de novel·la, creat l’any 1952.