Quan fa just 30 anys que es van inaugurar els Jocs Olímpics de Barcelona (el 1992), la líder de Valents a l’Ajuntament, Eva Parera, ha proposat que Barcelona sigui candidata de la cita esportiva d’estiu del 2036. Ho ha dit aquest dilluns al matí davant l’Estadi Olímpic de Montjuïc, des d’on ha demanat recuperar l’esperit dels Jocs del 92, que, ha relatat, “van obrir Barcelona al món i van suposar la transformació urbanística més gran des de la construcció de la trama Cerdà”.

Amb Ada Colau com a alcaldessa i l’independentisme a la Generalitat, és difícil que Barcelona torni a ser olímpica. Tot el que toquen ho destrueixen
Eva Parera, presidenta del Grup Municipal Valents

Per Parera, bona part de l’èxit dels Jocs del 92 va ser “la unió d’un país unit”. Ara, ha assegurat, la celebració d’uns jocs a Barcelona seria “impossible”. “Ja ho hem vist amb la fracassada candidatura dels JJOO d’Hivern del 2030”, ha sentenciat, i ha recordat, de nou, que “sense unitat institucional no hi ha JJOO”. Parera també ha criticat que l’alcaldessa Colau “no s’hagi implicat” a defensar la candidatura del 2030: “No hi ha mostrat interès”.

Segons la líder de Valents, Barcelona després de les Olimpíades es va situar junt amb les principals ciutats del món com Londres, Nova York, Tòquio, París o Roma”. De fet, Parera ha recordat que altres grans ciutats han repetit com a seu esportiva com passarà el 2024 amb Los Angeles, que va organitzar els Jocs el 1984 i el 1932. Tòquio, París o Londres també han repetit. “Per què no Barcelona?”, s’ha preguntat Parera.