Raquel Sans ERC
Foto: Marc Puig

(ACN) El jurista d’ERC que analitza internament el cas dels cartells contra els Maragall presentarà el seu informe aquest divendres. Tot seguit es reunirà l’executiva del partit i, posteriorment, ho farà el Consell Nacional. L’informe del jurista podria assenyalar els responsables d’ERC. Si no fos així, la formació republicana no tancaria el cas i continuaria esbrinant qui hi ha darrere de l’enganxada de cartells del 2023, que va destapar el diari ‘Ara’.

Així ho ha explicat la portaveu republicana, Raquel Sans, durant la roda de premsa d’aquest dilluns. L’executiva de divendres començarà a les 15 h, el Consell Nacional ho farà a les 18 h. El jurista va obrir la investigació d’ofici després que el cas aparegués a la premsa, la setmana passada.

ERC nega “cap pagament per silenciar”

Aquest dissabte, el partit va negar les informacions del diari ‘La Vanguardia’, que apunten que s’haurien pagat fins a 50.000 euros per “silenciar” els autors dels cartell. En un comunicat, ERC va afirmar que “en cap cas s’ha fet cap pagament per silenciar l’acció dels cartells”, ni tampoc s’han fet “presumptes factures falses”.

A més, els republicans diuen que les informacions apunten a un “intent de xantatge” que el partit espera “poder aclarir”.