(ACN) El plenari del Consell de Ciutat de Barcelona ha demanat incrementar el pressupost de la convocatòria general de subvencions de l’Ajuntament, així com simplificar els processos administratius per obtenir els ajuts. Entre les principals demandes, les entitats suggereixen al consistori que eviti demanar documentació que no sigui “veritablement necessària”, que dissenyi un formulari adaptat a l’entorn digital i que obri espais de suport presencial especialitzats en tràmits en línia.

Així, el consell també ha instat l’Ajuntament a donar suport a la modificació de la Llei general de subvencions i a implicar-se en la creació d’una normativa catalana.

Recomanacions que no impliquen canviar les bases

El Consell de Ciutat ha proposat una sèrie de mesures que ja es podrien implementar en la convocatòria general de subvencions de l’Ajuntament, ja que no requereixen cap modificació de les bases actuals. Dins d’aquest paquet de propostes hi ha publicar la valoració tècnica dels projectes segmentada per criteris, facilitar les valoracions qualitatives a cadascuna de les entitats i permetre l’accés a l’estat de la subvenció.

Així, les entitats consideren que també s’hauria de dissenyar un formulari adaptat a l’entorn digital i informar de forma clara dels canvis que es produeixen en les convocatòries respecte als anys anteriors. Pel que fa als formularis, el Consell de Ciutat ha admès que cal garantir un marge de dos mesos per disposar dels formularis i que s’haurien d’obrir espais de suport presencials especialitzats en tràmits digitals.

Recomanacions que impliquen canviar les bases

El plenari també ha aprovat recomanacions que impliquen canvis en les bases, com modificar la Llei general de subvencions amb la finalitat “que s’adapti al context actual, que sigui proactiva i que avanci en la simplificació de processos”. A banda, les entitats consideren que el consistori s’hauria d’implicar” en la creació d’una llei de subvencions catalana que faciliti i resolgui els problemes derivats “de l’excessiva burocràcia” actual.

Aquest marc legal català hauria de reconèixer les hores de voluntariat i incloure les despeses indirectes i financeres. També hauria d’introduir com a despesa subvencionable els costos dels treballadors de baixa durant els períodes de l’activitat i les despeses per indemnització d’acomiadament, entre altres demandes.