Carme Forcadell ERC

(ACN) Dirigents d’ERC han proposat a l’expresidenta del Parlament i de l’ANC, Carme Forcadell, que assumeixi la presidència del partit a partir del congrés del 30 de novembre, tal com ha avançat ‘El Periódico’ i han confirmat a l’ACN fonts republicanes. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, que ha participat per primera vegada en sis anys de forma presencial a l’executiva i al consell nacional dels republicans després del seu exili, considera que Forcadell pot ser una figura de consens intern, i que és el nom idoni per a una presidència que pugui aglutinar les diferents sensibilitats del partit.

De moment, l’expresident Oriol Junqueras manté que es vol presentar a la reelecció per tornar a ser el president d’ERC.

Aplaudiments per rebre Rovira a la seu d’ERC

Després de la seva rebuda a Cantallops, juntament amb altres exiliats per la causa contra el Tsunami Democràtic, la secretària general d’ERC ha arribat a la seu del partit del carrer de Calàbria a les 15.45 h. Ho ha fet entre aplaudiments, amb un ram de flors i acompanyada del president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, i altres membres de l’executiva del partit com Marta Vilalta o Raquel Sans. Un cop a dins de la seu, Rovira s’ha trobat amb un gran cartell de benvinguda amb la seva foto.

Després de l’executiva i el Consell Nacional del partit, Rovira ha explicat que se sent com si hagués tornat a néixer després de l’exili. En relació a la crisi interna del partit, la secretaria general d’ERC ha preferit referir-s’hi “com un debat intern” i ha descartat presentar-se com a candidata a presidir el grup republicà. “No seré candidata a res, i menys contra Oriol Junqueras. He de passar el relleu”, ha insistit Rovira. La secretària general ha demanat que el partit es conjuri per “debatre sense patir”.