Daniel Sirera

El president del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha declarat que “ja va sent hora de rellevar el tinent de Seguretat, Albert Batlle, el màxim responsable de la seguretat a Barcelona aquests últims cinc anys”. Aquest dijous Sirera ha comparegut en una roda de premsa amb la secretària general del PP, Cuca Gamarra, i ha destacat que “cinc anys de gestió de la seguretat de Batlle ens han situat com a líders en inseguretat a Espanya: patim tres agressions sexuals al dia, a l’agost va haver-hi 14 apunyalaments i 2.600 motos robades el 2023. En general, 40.000 actes criminals en un any“.

Multireincidència i narcopisos

Daniel Sirera ha posat l’accent en la necessitat d’acabar amb la multireincidència a la ciutat i ha exposat que entre gener i juny es van identificar 265 persones multireincidents que han estat detingudes 1.620 vegades. “Estem farts que els delinqüents entrin per una porta i surtin per una altra”, ha sentenciat.

En aquest sentit, Sirera ha comentat que esperava més de la reunió de l’alcalde, Jaume Collboni, amb la consellera d’Interior, Núria Parlon. Davant la decisió d’unir els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana en la lluita contra la multireincidència i els narcopisos, el líder popular ha qüestionat: “De veritat no existia ja un treball conjunt entre les dues policies en matèria de narcopisos? No es passen informació entre Guàrdia Urbana i Mossos?”. Per això, ha lamentat que “dels 3.000 mossos d’esquadra que necessita Barcelona no s’hagi dit ni una paraula”.