Luna rossa American Magic semifinals Copa Louis Vuitton dia 5

(Redacció/ACN) La diputada de la CUP Laure Vega ha reclamat que s’auditin les aportacions públiques a la Copa Amèrica i han anunciat que portaran el cas a la Sindicatura de Comptes. Vega, en declaracions prèvies a la manifestació contra l’esdeveniment esportiu, ha apuntat que les evidències indiquen que s’han “falsejat” les dades per afirmar que es tractava del tercer esdeveniment esportiu més vist del món.

La diputada considera “molt greu” que tant ERC com els Comuns no hagin fet pressió per saber “què passa” amb els diners públics que s’han destinat a la competició. En aquest sentit, estan treballant conjuntament amb la plataforma contra la Copa Amèrica perquè s’auditin els comptes.

Els partits democràtics han de fer pressió

Segons la CUP, tots els partits que es consideren democràtics haurien d’estar fent pressió per veure “què passa” amb un esdeveniment de caràcter privat que està costant “tants diners” a les arques públiques. Pel que fa a la despesa, ha xifrat en 2,5 milions d’euros el cost que les administracions han sufragat per la inauguració d’aquesta setmana.

El plenari va rebutjar una auditoria externa

Les acusacions de frau també es van debatre al plenari municipal de setembre. A la sessió es va rebutjar la petició de BComú d’encarregar una auditoria externa per determinar si els organitzadors de la competició van inflar les dades d’impacte econòmic i d’audiències. Tots els grups van rebutjar aquesta opció.