Els vehicles circulen de mitjana a una velocitat de 20 km/h per l’eix verd de Consell de Cent, el doble de ràpid del permès. Així ho ha constatat l’Ajuntament de Barcelona amb la instal·lació d’un radar pedagògic a finals de juny, que ha enregistrat la mobilitat al carrer durant 15 dies. El consistori també ha detectat que el 81 % dels vehicles infractors no estaven matriculats, majoritàriament bicicletes mecàniques i elèctriques i vehicles de mobilitat personal (VMP), com ara patinets elèctrics.

Per acabar amb les infraccions, l’Ajuntament incrementarà els controls de la Guàrdia Urbana d’aquí a novembre, i augmentarà també la presència d’agents de convivència per recordar als usuaris dels eixos verds les normes que han de seguir per moure-s’hi. A més, es col·locarà nova senyalització temporal —mitjançant unes torretes informatives— a les places creades a cada intersecció de l’eix verd.

Infraccions a la càrrega i descàrrega

Les infraccions s’estenen també als espais de càrrega i descàrrega, i per això hi haurà agents de B:SM sancionant els qui no aparquin bé la furgoneta o el camió. En aquesta mateixa línia, es treballarà amb les plataformes de repartiment comercial perquè respectin les condicions de circulació, i es tornarà a fer una campanya de conscienciació a comerços i repartidors per evitar que interrompin els encaminaments per a persones invidents.