desembocadura riu besòs

(Agències/Redacció) El govern de la Generalitat preveu construir un conducte que traslladi l’aigua residual del Besòs cap a la depuradora del Prat de Llobregat. Aquesta mesura, que estaria en servei abans del 2027, servirà per incrementar la producció d‘aigua regenerada. En paral·lel es treballa per tenir llest, el 2033, l’Estació de Regeneració d’Aigua del Besòs, que ha de permetre reutilitzar l’aigua residual d’aquest riu.

El trasllat del nou conducte és una de les mesures per a l‘àrea metropolitana de Barcelona del nou full de ruta del govern per fer front a la sequera, que ha donat a conèixer aquest dimarts la portaveu del govern i consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, i que tenen com a objectiu que Catalunya deixi de dependre de l’aigua de la pluja.

Un nou model de la gestió de l’aigua

L’acord inclou també un encàrrec al Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica per liderar el nou full de ruta i l’impuls d’una llei de transició hídrica que permeti assolir un nou model de gestió de l’aigua.

Aquest nou model ha d’estar basat en la prevenció de l’ús, la circularitat, la innovació tecnològica, la resiliència de les xarxes, la dotació de les infraestructures necessàries, la gestió dels boscos o l’aprofitament dels aqüífers subterranis com a sistemes d’emmagatzematge complementaris, ha indicat la consellera.