Hereu ha tornat a buscar l'escalfor dels afiliats, ha tornat a omplir amb una militància entregada que no ha dubtat en ovacionar l'alcalde advertint que algunes agrupacions no li pensen posar fàcil a Tura. Una militància que Hereu ha demostrat coneixer molt bé, fins i tot citant-los pel nom. Bona part del govern socialista de la ciutat ha fet pinya amb l'alcalde que ha demanat als militants que es mobilitzin per ell encara que sigui contra pronòstic. JORDI HEREU, candidat a les primàries del PSC "Estic convençut que com que Barcelona ens uneix, estic segur que aquí ens unirà una majoria de militants i socialistes que serà l'avantsala d'una nova majoria per Barcelona. Jo estic convençut que guanyaré". Hereu però no veu Tura com una adversària. El dia 20 ha dit a la militància caldrà estar unida per evitar que el govern caigui en mans de la dreta. I precisament aquest és el motiu que segons Montserrat Tura la va portar a optar a les primàries. L'exconsellera es va estrenar ahir en la campanya passejant pel mercat de la Concepció a l'Eixample. A la militància que va anar a escoltar-la a la seu de l'agrupació els va dir que ella es presenta per evitar que el PSC perdi a Barcelona. MONTSERRAT TURA, candidata a les primàries del PSC "Hem d'aprendre a viure la diferència amb normalitat. Fins i tot, en grups molt petits hi ha opinions matisadament diferents o radicalment diferents i no per això deixen de ser amics o deixen de ser part d'aquella associació o d'aquell organisme. És una qüestió de fer-ho i fer-ho bé, que és el meu objectiu". No van haver-hi ovacions ni crits, l'acte de Tura va ser més una conferència que un míting, amb el debat amb la militància a porta tancada per facilitar la total lliberta d'expressió de la militància. De fet, amb el que coincideixen els dos candidats és que cal evitar ferides i divisions irreparables dins del partit.

Hereu i Tura tenen per endavant 15 dies de campanya. 12.000 afiliats podran decidir el candidat del PSC per a les eleccions municipals del mes de maig. La campanya s’inicia i s’acabarà a les agrupacions amb més pes de la ciutat. A l’Eixample hi ha 1.600 afiliats i a Sant Martí, 1.900. La direcció de la federació del PSC de Barcelona opta per l’absoluta neutralitat.

Jordi Hereu ha visitat l’agrupació de Sant Martí acompanyat pel primer secretari de la federació del PSC  de Barcelona, Carles Martí, i els regidors Francesc Narváez i Assumpta Escarp. Durant l’acte, l’alcalde ha reivindicat la seva obra de govern i s’ha mostrat convençut de guanyar les eleccions primàries. Hereu tancarà la campanya a l’agrupació de l’Eixample.

Montserrat Tura ha visitat els paradistes del mercat de la Concepció simpatitzants del PSC. En la passejada per l’Eixample l’ha acompanyat Albert Aixalà, secretari d’organització del PSC de Barcelona. Tura ha defensat que cal contrastar propostes amb el contrincant però que en cap cas vol que afecti el partit. L’exconsellera tancarà la campanya a Sant Martí.