“L’ocurrència de fer un botellòdrom no és a l’agenda del govern municipal“. Així de contundent ha estat la resposta del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, a la proposta del síndic de greuges de Barcelona, que planteja habilitar espais per a botellades. Per Collboni, aquesta solució seria “apagar el foc amb benzina”.

El síndic proposa habilitar espais per fer botellades a la ciutat

Collboni s’ha posicionat així a través d’un missatge de Twitter en què assegura que “sempre he donat suport al sector de l’oci nocturn, com un actor clau per garantir una oferta segura i de qualitat”. En declaracions a betevé, el primer tinent d’alcalde s’ha mostrat partidari de “fomentar l’oci que sigui sa, segur i que es faci dins els locals que estan habilitats”.

Aquesta proposta és una ocurrència que no se sustenta en cap experiència que hagi funcionat a la resta del país
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de Barcelona

Per Collboni, “abans de llançar una proposta d’aquestes característiques s’ha de contrastar amb molta gent que ja té experiència sobre la gestió de les botellades a l’espai públic”. En aquest sentit, ha assegurat que la solució ja s’ha plantejat a altres ciutats però que no ha funcionat. Per contra, diu que ha ocasionat molèsties al veïnat i costos als ajuntaments, sobretot en seguretat i neteja

Qui també ha reaccionat en contra de crear aquestes espais ha estat la patronal de l’oci nocturn, la FECALON. Els empresaris de la nit consideren que suposaria crear “oci de baix cost de mala qualitat”.