En el primer Baròmetre semestral després d’un any sencer a l’alcaldia, Jaume Collboni no arriba a l’aprovat per una dècima (4,9). L’únic líder municipal que aprova és Xavier Trias, qui aquesta setmana deixarà l’acta de regidor. Tampoc no arriben al 5 ni Elisenda Alamany (4,7) ni Ada Colau (4,4). Ara bé, tot i el suspens de Collboni, el PSC guanyaria les eleccions amb un 17,2 % dels vots, 3,7 punts més que els obtinguts en l’enquesta del desembre.

En segon lloc quedarien els comuns amb un 10,8 %. ERC (9,7 %) augmentaria en intenció de vot respecte a fa sis mesos (8,2) i Trias, que va guanyar les eleccions municipals del 2023, obtindria el 7,3 % dels vots (7,5 % en el baròmetre anterior).

Tornant a la puntuació dels líders polítics, Collboni ha empitjorat resultats respecte al baròmetre de desembre perquè aleshores va obtenir un 5,1. Els que obtindrien les pitjors notes són Daniel Sirera (PP) amb un 2,9 i Gonzalo de Oro (Vox) amb un 1,9. En tots dos casos baixen de qualificació respecte al darrer baròmetre.

Collboni guanya popularitat, de mica en mica

L’enquesta municipal també analitza el coneixement que la ciutadania té dels líders polítics i els resultats apunten que de mica en mica Jaume Collboni va guanyant popularitat. El percentatge de ciutadans que afirmen no conèixer l’alcalde és del 13,2 %, una mica menys que el 14,9 % que ho apuntava al desembre.

El guanyen en popularitat Colau —només el 4,4 % dels enquestats asseguren que no saben qui és— i Trias —el desconeixen un 10,8 % de la mostra. A la part més baixa de la taula tenim que el 51,1 % no coneix Daniel Sirera, un 62,6 % no sap qui és Elisenda Alamany (en l’últim baròmetre només un 14,3 % desconeixien qui era l’anterior líder republicà, Ernest Maragall) i el 83,2 % no coneix Gonzalo de Oro.

El 55 % dels enquestats creuen que Barcelona ha empitjorat

En les preguntes sobre l’estat de la ciutat i la gestió municipal, es reflecteix que el 55 % dels enquestats consideren que Barcelona ha empitjorat en el darrer any amb Collboni d’alcalde. Un 24 % creu que ha millorat i un 17, 9 % pensa que està igual. En canvi la gestió municipal treu millor puntuació que en la darrera enquesta: un 47 % creu que és bona o molt bona, un 12,3 % la considera normal i un 36,8 % la troba dolenta o molt dolenta.