Façana Parlament de Catalunya

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, han acordat aquest dimecres en una reunió crear un grup de treball per estudiar l’ampliació de les instal·lacions del Parlament de Catalunya. Segons han detallat des del consistori, la institució ha reclamat que cal fer-les créixer per adequar i ampliar els espais a les seves activitats.

La trobada s’ha fet a l’Ajuntament de Barcelona i ha comptat també amb la presència de la vicepresidenta primera de la cambra, Raquel Sans, així com la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, i la segona tinenta d’alcaldia, Maria Eugènia Gay.

Es reuniran a partir de setembre

En aquest context, s’ha acordat crear una taula de treball que es reunirà a partir de setembre per estudiar diferents propostes sobre com executar l’ampliació. Així, es referma la voluntat de reprendre els treballs després que l’any 2011 quedés paralitzat el conveni signat el 2006 entre Ajuntament, Generalitat i Parlament per a l’ampliació de la seu parlamentària.

L’actuació s’emmarca també en la reforma del Parc de la Ciutadella per donar nous usos a la zona amb la reforma de l’Hivernacle, del Centre Martorell d’Exposicions o la millora d’11 de les hectàrees verdes del parc, entre d’altres.