L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la consellera d’Interior, Núria Parlon, tenen prevista una reunió per al proper 18 de setembre per abordar els reptes de seguretat que té la ciutat. Aquest ha estat un dels anuncis que han sortit de la segona trobada que han mantingut l’alcalde i el president de la Generalitat, Salvador Illa, en la qual també s’ha acordat encarir la taxa turística als creuers de curta estada.

El conseller de la Presidència, Albert Dalmau, ha explicat que un dels acords en aquest àmbit serà la represa de les investigacions conjuntes entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. De fet, Collboni ha destacat que la trobada es farà amb els màxims responsables dels cossos policials que actuen a la ciutat amb l’objectiu de combatre la delinqüència i també el narcotràfic.

“Ser molt clars i contundents contra la delinqüència”

L’anunci d’aquesta primera trobada amb la consellera arriba poc després que l’alcalde hagi proposat obrir un debat sobre la tinença d’armes blanques. Tot i que ni Collboni ni Illa no han mencionat explícitament aquest tema, l’alcalde ha afirmat que l’objectiu principal és “ser molt clars i contundents contra la delinqüència i la petita delinqüència que generen inseguretat a la ciutadania”.

La reunió amb Parlon serà la primera que l’alcalde mantindrà amb diversos consellers de la Generalitat. Més endavant, té previst reunir-se amb els responsables de Salut, de Cultura i de Territori, encara sense data fixada al calendari. El que sí que té data és la propera comissió mixta bilateral entre l’Ajuntament i la Generalitat: el 22 de novembre.

Més enllà d’això, Collboni i Illa també han acordat demanar al govern espanyol de Pedro Sánchez convocar una comissió a tres bandes Barcelona-Catalunya-Estat. Segons el mateix alcalde, aquesta comissió trilateral no es reuneix des de l’any 2011.