Collboni homenatge Companys

(ACN/Redacció) Aquest dimarts s’han complert 84 anys de l’afusellament de l’expresident de Generalitat, Lluís Companys. Per commemorar l’aniversari, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, juntament amb el president de la Generalitat, Salvador Illa, i altres institucions, han participat en l’ofrena floral d’homenatge.

Collboni ha recordat “la dignitat” amb què rememorem Companys i tots els assassinats i enterrats al Fossar de la Pedrera durant la Guerra Civil. L’ofrena, més enllà de ser un homenatge, és un acte de reparació històrica. Amb aquest homenatge es “commemora un fet històric del nostre país i de la nostra memòria col·lectiva democràtica“. L’alcalde remarca el context democràtic i institucional propi d’un país que es reconcilia amb la seva història. “Res no justifica ni l’oblit ni el silenci”.

Un fet clau del present i futur per no oblidar el passat

Collboni ha aprofitat per reivindicar “la unitat civil, la lleialtat institucional i el respecte a la pluralitat” com a punts essencials per “viure en democràcia”. Amb el record del president Companys “es rememoren les esperances d’autogovern, de justícia social, de democràcia i de llibertat d’aquella Barcelona republicana dels anys 30 i, també, l’assalt franquista a les esperances, amb una guerra incivil entre germans.