El Grup Municipal de BComú demanarà al plenari municipal d’aquest divendres que es faci una auditoria externa de la Copa Amèrica de vela per esclarir si hi ha hagut frau, tal com va publicar el diari la Directa a principis de setembre. Segons el reportatge periodístic, els organitzadors de la competició van inflar les xifres d’audiència i d’impacte econòmic per aconseguir que l’Ajuntament de Barcelona qualifiqués el certamen d’interès públic.

A través d’un comunicat, els comuns asseguren que aquesta praxi “suposaria un frau a les institucions públiques que li han donat suport” i que, si es confirmés el presumpte frau, la formació exigirà “el retorn dels diners públics invertits fins al moment”. En paral·lel, BComú també demanarà al plenari “la renúncia explícita de l’Ajuntament a organitzar una futura Copa Amèrica a Barcelona”.

Tot i que els comuns governaven a la ciutat (amb Ada Colau com a alcaldessa) quan es va decidir portar la competició a la ciutat, les últimes setmanes la mateixa Colau i la seva successora, Janet Sanz, han criticat públicament el possible frau en l’impacte del certamen. L’exalcaldessa va admetre que “potser vam pecar d’ingenus” a l’hora de signar el contracte amb la Copa Amèrica i va dir que “em fa ràbia veure en què ha derivat”.