desallotjament Guàrdia Urbana

Barcelona en Comú ha denunciat la “resposta desproporcionada” de la Guàrdia Urbana en el desallotjament d’uns activistes que van ocupar aquest dimecres a la tarda la seu de l’Institut de Serveis Socials Municipals. El regidor Marc Serra ha assegurat que les famílies i els sindicats d’habitatge protestaven de forma “legítima” contra el nou protocol d’allotjament temporal urgent (ATU), i n’ha demanat la suspensió immediata. Serra ha retret que “la resposta de Collboni a les peticions de diàleg no pot ser enviar-hi els antiavalots“.

Els Comuns consideren que el consistori ha modificat aquest protocol “sense diàleg amb treballadors ni amb entitats socials” i hi veuen “un retrocés clar en inversió social i garantia de drets socials a Barcelona”. El regidor i anterior responsable de l’àrea de Drets de Ciutadania afirma que el nou protocol “fomenta el desnonament de famílies vulnerables un cop passats els primers sis mesos d’atenció social”.

Les imatges a la porta de l’IMSS són molt preocupants, la resposta de Collboni a les peticions de diàleg no pot ser enviar-hi els antiavalots”
Marc Serra, regidor de BComú

Petició al ple perquè s’aturi el nou protocol

BComú presentarà aquest divendres al plenari municipal del mes de juny, una petició perquè l’Ajuntament de Barcelona aturi el nou protocol ATU. Els Comuns en demanen la suspensió amb efectes immediats i que s’obri un procés de diàleg amb els professionals per millorar l’acompanyament a les famílies.